Overstappen van Zorgverzekering 2024

Het einde van het jaar nadert, dit betekent niet alleen dat de feestdagen voor de deur staan, ook is het tijd om na te denken over een andere zorgverzekering. Volgend jaar veranderen er een aantal zaken omtrent de zorgverzekeringen, dus kan het handig zijn om zorgverzekeringen te vergelijken en een andere zorgverzekeraar te kiezen. Wil jij meer weten over hoe het overstappen precies werkt en wat jouw rechten en plichten zijn? Lees dan gauw verder hoe en waarom je kunt overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Hoe werkt overstappen van zorgverzekering?
Het overstappen naar een andere zorgverzekeraar is vrij eenvoudig. Veel zorgverzekeraars bieden een volledige administratieve service wanneer je overstapt. Je kunt je inschrijven bij een andere zorgverzekeraar en deze beëindigt het contract bij jouw vorige verzekeraar. Je hoeft zelf hiervoor niets te doen.

Ook kun je ervoor kiezen om jouw huidige contract bij jouw zorgverzekeraar zelf te beëindigen. Je betaalt dan altijd door tot de laatste maand van het jaar. Je kunt je dan vervolgens zelf inschrijven bij een nieuwe zorgverzekeraar.

Overstappen doe je door je aan te melden bij de nieuwe zorgverzekeraar en al jouw gegevens worden automatisch verwerkt. Je kunt eenvoudig online overstappen. Het kost maar enkele minuten om je in te schrijven bij een nieuwe zorgverzekeraar.

CHOOSE

Your Plan

Disk Space

Databases

Domains

Users

Price

VERGELIJK zorgverzekeraars

MET aanvullende pakketten

uitgebreide uitleg

telefonische klantenservice

welke ziekenhuizen

aanvullende pakketten mogelijk

ook alleen tandarts of fysio mogelijk

hoge klanttevredenheid